Bliv Personlig træner med vores Personlig træner uddannelse

Klar til at starte din karriere som personlig træner? 
 

Vores Personlig træner uddannelse giver dig et international bevis for dine kvalifikationer som færdiguddannet Personlig træner qua vi er akkrediteret uddannelsesudbyder ved EuropeActive. Udover at kunne kalde dig EQF level 4 Personal Trainer giver vores Personlig træner uddannelse dig de kompetencer og den viden, du skal bruge for at hjælpe dine klienter med at nå deres sundheds- og fitnessmål på en sikker og effektiv måde. 

Vores erfarne undervisere guider dig gennem uddannelsen og sikrer, at du har den nødvendige viden og færdigheder for at blive en succesfuld personlig træner. 

 

UDDANNELSESFORLØB TIL PERSONLIG TRÆNER MED INTERNATIONAL CERTIFICERING

Vores uddannelsesforløb til personlig træner er delt op i 2 moduler:

Anatomi & Fysiologi

Personlig træner

Anatomi & Fysiologi tager 3-4 uger (afhænger af hvilket hold) og afsluttes med en skriftlig online eksamen 

Personlig træner tager 9-11 uger (afhænger af hvilket hold) og afsluttes med en skriftlig og en mundtlig/praktisk eksamen.

Personlig træner uddannelsen sikrer dig viden og know-how til dit fremtidige arbejde i fitnessbranchen.

Bliv Personlig Træner
fra 792,- kr pr måned

INGEN RENTER OG GEBYRER

I samarbejde med Express Bank tilbyder Fitness Institute betalingsløsningen

Bliv Personlig træner

Pris 18.995,-

Vores Personlig træner uddannelse giver dig de absolut bedste forudsætninger for efterfølgende succes som træner. 

Uddannelsen er opdelt i to sammenhængende dele, hvor du starter med grunduddannelsen Anatomi & Fysiologi efterfulgt af den mere specialiserede Personlig træner uddannelse.

Personlig træner med klient

Om Personlig træner uddannelsen

Uddannelsen er opdelt i to sammenhængende dele, hvor du starter med grunduddannelsen Anatomi & Fysiologi efterfulgt Personlig træner uddannelsen.

Grunduddannelsen i Anatomi & Fysiologi

Anatomi

Et af de vigtigste redskaber til at forstå, beskrive og analysere, hvordan forskellige træningsøvelser virker, er et grundigt kendskab til menneskekroppens anatomi. I henhold til dette vil du på uddannelsen lære om de tre grundelementer i bevægeapparatets anatomi: knogler, led og muskler. Ved man, hvor musklerne sidder fast på knoglerne og hvilke muligheder der er for bevægelse i hvert enkelt led – så har man den viden, der skal til for at kunne analysere og anvende de forskellige træningsøvelser.

Fysiologi

Fysiologien beskæftiger sig med, hvordan organismen fungerer og grænser som fagområde både mod anatomi og biokemi. Områder som nervesystemet, muskelfysiologi, kredsløbet, stress, forbrændingen og vores sanser er blandt emnerne i fysiologien på grunduddannelsen. Menneskets fysiologi gennemgås både med hensyn til hvile og til fysisk aktivitet. Undervisningen er opdateret i overensstemmelse med de nyeste forskningsresultater.

Personlig træner uddannelsen

På personlig træner uddannelsen får du et grundigt kendskab til instruktion, programlægning, vægttræning og konditionstræning. På første del af uddannelsen er der særligt fokus på programlægning og korrekt teknik.
Senere i forløbet skifter fokus til at skabe resultater på både kort og lang sigt. Det vil sige, at vi i undervisningen har stor fokus på træningsplanlægning, trænings- og vægttabsmanagement og motivation.

• Undervisningen er “face to face”
• Teoretisk og praktisk undervisning
• 2-3 dage ugentligt (hverdagshold eller weekendhold)
• Ingen fjernundervisning overladt til dig selv
• Al pensum gennemgås med underviser i timerne
• Du kan spørge til alt undervejs

Grunduddannelsen i Anatomi & Fysiologi

Anatomi & Fysiologi uddannelsen er fundamentet for personlig træner uddannelsen, hvor du får du et grundigt kendskab til, hvordan kroppen er bygget op og fungerer. Uddannelsens fokus er på den vigtige grundlæggende anatomi og fysiologi samt bevægelsesanalyser.

Du kommer igennem følgende emner:

 • Muskler
 • Nervesystemet

 • Bevægeapparatet (ankler, knæ, hofte, rygsøjlen, skulderblad, skulder, albue, håndled og hånd)

 • Cellen

 • Ernæring og energiomsætning

 • Kredsløbet

 • Bevægelsesanalyse

Efter grunduddannelsen vil du kunne: 

 • Analysere dig frem til aktive muskler i en given bevægelse/øvelse og kategorisere dem i agonister, synergister og antagonister.
 • Redegøre for en muskelfibers opbygning og funktion (tværbrocyklus).
 • Redegøre for typer af muskulatur og muskelfibertypers kendetegn og egenskaber.
 • Redegøre for nervesystemets inddeling(er) og funktioner på kroppens organsystemer.
 • Redegøre for kredsløbets delelementer, delelementernes opbygning og funktion
 • Redegøre for typer af energigivende næringsstoffer, energiforbrugende processer samt energibalancens indflydelse på kroppens energidepoter.
 • Redegøre for dominerende energiomsætningssystemer afhængigt af arbejdsintensiteten.

Læringsmålene på Anatomi og fysiologi er overvejende redegørende, hvilket betyder, at du skal kunne forklare de teoretiske emner. 

 

Personlig træner uddannelsen

På denne afsluttende del af vores personlig træner beskæftigere vi os med følgende emner:

 • Træningsteori (styrketræning og konditionstræning)
 • Træningsplanlægning og programlægning
 • Vægttabsmanagement
 • Funktionel træning
 • Udvidet styrketræning
 • Screening og testning
 • Metabolic conditioning (MetCon)
 • Få succes som personlig træner – lær af de bedste
 • Motivation og forandringsprocesser
 • Kommunikation og salg
 • Kostråd
 • Case arbejde 

Mere end 170 timers undervisning

 • Anatomi & Fysiologi: 45,5 timer
 • Personlig træner: 126 timer

Inkl. pauser og ex. eksamen

Adresse:

 • Aarhus: Jens Baggesens Vej 84, 8200 Århus N
 • København: Søndre Ringvej 41-45, 2605 Brøndby

Andet: Kom i træningstøj, da uddannelsen veksler mellem teori- og praktisk undervisning 

Anatomi & Fysiologi: Afsluttes med en online multiple choice eksamen. 

Personlig træner: Afsluttes med hhv. en mundtlig og praktisk eksamen, hvor du ved bestået eksamen vil modtage et internationalt anerkendt certifikat fra Europe Active.

For at kunne starte på Personlig træner uddannelsen, skal du have gennemført grunduddannelsen Anatomi & Fysiologi, eller være i gang med den afsluttende online eksamen.

Har du en bachelor i fysioterapi eller idræt, er du velkommen til at kontakte os for at høre om mulighederne for merit for grunduddannelsen Anatomi & Fysiologi ved bl.a. at bestå vores online eksamen.

Du skal være fyldt 18 år inden opstart.

Vær opmærksom på vores frameldingspolitik: Ved framelding af uddannelsen mindre end 28 dage før uddannelsens start ydes ingen refusion. Dette gælder også pakketilbud, hvor første uddannelse i pakken er gældende herfor.

Tilmelding Personlig træner uddannelse København

København – opstart 28. aug. 2023

København – opstart 29. aug. 2023

København – opstart 2. sep. 2023

Tilmelding Personlig træner uddannelse Århus

Aarhus – opstart 29. aug. 2023

Aarhus – opstart 2. sep. 2023

Fitness Institutes Personlig træner uddannelse giver EQF 4 level certificering og jobmuligheder

Vores unikke samarbejde med bl.a. Fitness World og engelske PureGym har sikret os værdifuld indsigt og erfaring i udviklingen af vores Personlig træner uddannelse, herunder hvilke områder de største spillere i branchen ligger vægt på når de søger nye personlige trænere.

Med et diplom fra Fitness Institute kan du således få arbejde i alle de store fitnesskæder både herhjemme og i udlandet eller starte egen virksomhed som selvstændig fx i et PT Studie. Vi er akkrediteret uddannelsesudbyder gennem EuropeActive, hvilket giver dig et internationalt anerkendt EQF level 4 Personlig træner certifikat, når du tager Personlig træner uddannelsen hos os. I tillæg hertil bliver du registreret hos European Register of Exercise Professionals (EREPS), hvor vi betaler dit medlemskab hele det første år som nyuddannet Personlig træner. Du kan her læse mere om Personlig træner certificeringen.

FAQ

Der er ingen krav om forudgående kvalifikationer for at kunne start på en personlig træner uddannelse. Det vigtigste er, at du brænder for træning og ønsker at lære mere om kroppen, træning og ikke mindst jobbet som personlig træner.

Vi anbefaler, at du har praktisk træningserfaring svarende til 2 ugentlige træninger 6 måneder inden uddannelsen påbegyndes. 

Hvorfor og hvilke former for træningserfaring vi anbefaler, kan du læse mere om her

Du skal tage Anatomi & Fysiologi inden Personlig træner. Vi har lavet forløb som passer, fx. Anatomi & Fysiologi uge 34-37 og Personlig træner uge 39-50. 

Vores kostvejleder uddannelse og alle vores holduddannelser kan kombineres som det passer din kalender og overskud. Vi anbefaler ud fra vores erfaring, at du kun går på en vores uddannelser samtidig, da hver enkelt uddannelse kræver et væsentlig fokus.  

Ja og nej. Vi opfordrer på det kraftigste til at du møder til alle undervisningstimer for at få alt med, men uddannelsen kan godt gennemføres selvom du har fx. 1-2 sygedage. Hvis du er syg, er det vigtigt du får fulgt op på dagens pensum hjemmefra. Det er også muligt at kontakte os og evt. komme og tage den ene undervisningsdag med et af vores andre hold hvis den ikke allerede er afholdt.

På Anatomi & Fysiologi og Personlig træner uddannelsen er der obligatoriske tests samt et krav om minimum 75% fremmøde for at kunne gå til eksamen. 

Vores Personlig træner uddannelse afholdes på nedenstående adresser: 

 • København: Søndre Ringvej 41-45, 2605 Brøndby
 • Aarhus: Jens Baggesens Vej 84, 8200 Aarhus N

Du kan under hver enkelt uddannelse se den/de præcise adresser for de enkelte uddannelses opstarter. 

Ja. Ved tilmelding af en af vores pakker (Personlig træner eller Personlig træner- & Kostvejleder) kan du betale over 6, 12 eller 24 måneder såfremt du bliver kreditgodkendt og kan tegne et lån via vores samarbejdspartner Express Bank. Vi har lavet en aftale med Express Bank, så det er gebyr- og rentefrit for dig som elev (så længe du overholder betalingsbetingelserne)

Vi melder typisk udsolgt ca. 1 måned før opstart, men du kan tilmelde dig så længe tilmeldingen er åbent på vores hjemmesiden.

Du kan få fuld refundering indtil 28 dage før opstart på uddannelsen. Ved tilmelding til en af vores pakker, er det altså 28 dage før opstart på første del. Er der under 28 dage til opstart ydes ingen refundering. Læs mere herom under vores handelsbetingelser, som du godkender ved betaling.

Har du overvejet vores Holdinstruktør uddannelser?

Bliv holdinstruktør

Elsker du holdtræning og går du med drømmen om at blive holdinstruktøren der skaber unikke træningsoplevelser?

Vi tilbyder det bredeste udvalg af holduddannelser, så ønsker du at uddanne dig til Yoga-, Bike-, Step-, Styrke-, Funktionel- eller Danseinstruktør har vi en uddannelse for dig

Følg os på de sociale medier