Velkommen på Anatomi og Fysiologi uddannelsen

Vores uddannelse er designet til at give dig en grundig forståelse af kroppens anatomi og fysiologi. Ved at tage vores uddannelse vil du blandt andet lære alt om kroppens muskler, knogler, led og organer, og hvordan de fungerer sammen under træning.

Grunduddannelse i Anatomi & Fysiologi

Pris 6.995,-

Vores Anatomi & Fysiologi grunduddannelse giver dig et solidt teoretisk fundament at arbejde videre med. Uddannelsen er obligatorisk for at blive certificeret Personlig træner ved efterfølgende at deltage på vores Personlig træner uddannelse.

Undervisning på anatomi og fysiologi uddannelse

Om Anatomi & Fysiologi grunduddannelsen

Anatomi

Et af de vigtigste redskaber til at forstå, beskrive og analysere, hvordan forskellige træningsøvelser virker, er et grundigt kendskab til menneskekroppens anatomi. I henhold til dette vil du på uddannelsen lære om de tre grundelementer i bevægeapparatets anatomi: knogler, led og muskler. Ved man, hvor musklerne sidder fast på knoglerne og hvilke muligheder der er for bevægelse i hvert enkelt led – så har man den viden, der skal til for at kunne analysere og anvende de forskellige træningsøvelser.

Fysiologi

Fysiologien beskæftiger sig med, hvordan organismen fungerer og grænser som fagområde både mod anatomi og biokemi. Områder som nervesystemet, muskelfysiologi, kredsløbet, stress, forbrændingen og vores sanser er blandt emnerne i fysiologien på grunduddannelsen. Menneskets fysiologi gennemgås både med hensyn til hvile og til fysisk aktivitet. Undervisningen er opdateret i overensstemmelse med de nyeste forskningsresultater.

Vores Anatomi og Fysiologi uddannelse er ideel for alle, der ønsker at starte en karriere som personlig træner eller fitnessinstruktør.

Vores uddannelse består af 45,5 times face-to-face undervisning der inkluderer både teoretisk og praktisk undervisning. Vi bruger en række undervisningsmetoder, herunder præsentation- og tavleundervisning, diskussioner og gruppearbejde for at sikre, at du får den bedst mulige uddannelse.

Undervisning er fordelt på 2-3 dage ugentligt i 3-4 uger (afhænger af hvilket hold du vælger), og du har mulighed for at stille spørgsmål til og sparre med vores undervisere der alle er eksperter på området. 

Anatomi & Fysiologi uddannelsen er fundamentet for personlig træner uddannelsen, hvor du får du et grundigt kendskab til, hvordan kroppen er bygget op og fungerer. Uddannelsens fokus er på den vigtige grundlæggende anatomi og fysiologi samt bevægelsesanalyser.

Du kommer igennem følgende emner:

 • Muskler
 • Nervesystemet

 • Bevægeapparatet (ankler, knæ, hofte, rygsøjlen, skulderblad, skulder, albue, håndled og hånd)

 • Cellen

 • Ernæring og energiomsætning

 • Kredsløbet

 • Bevægelsesanalyse

 

Efter gennemført uddannelse vil du kunne: 

 • Analysere dig frem til aktive muskler i en given bevægelse/øvelse og kategorisere dem i agonister, synergister og antagonister.
 • Redegøre for en muskelfibers opbygning og funktion (tværbrocyklus).
 • Redegøre for typer af muskulatur og muskelfibertypers kendetegn og egenskaber.
 • Redegøre for nervesystemets inddeling(er) og funktioner på kroppens organsystemer.
 • Redegøre for kredsløbets delelementer, delelementernes opbygning og funktion
 • Redegøre for typer af energigivende næringsstoffer, energiforbrugende processer samt energibalancens indflydelse på kroppens energidepoter.
 • Redegøre for dominerende energiomsætningssystemer afhængigt af arbejdsintensiteten.

Læringsmålene på Anatomi og fysiologi er overvejende redegørende, hvilket betyder, at du skal kunne forklare de teoretiske emner. 

Adresse:

 • Aarhus: Jens Baggesens Vej 84, 8200 Århus N
 • København: Fitness World Søndre Ringvej 41-45, 2605 Brøndby – indgang via Fitness World 

Andet: Kom i træningstøj, da uddannelsen veksler mellem teori- og praktisk undervisning 

Uddannelsen afsluttes med en online multiple choice eksamen, hvor du vil modtage et digital diplom ved bestået eksamen.

Du skal være fyldt 18 år inden opstart, ellers er ingen forudsætninger du skal opfylde for at starte på kurset.   

Vær opmærksom på vores frameldingspolitik: Ved framelding af uddannelsen mindre end 28 dage før uddannelsens start ydes ingen refusion. Dette gælder også pakketilbud, hvor første uddannelse i pakken er gældende herfor.

Tilmelding København

København opstart 28. aug.

København opstart 29. aug.

København opstart 2. sep.

Tilmelding Aarhus

Aarhus opstart 29. aug.

Aarhus opstart 2. sep.

Har du overvejet vores Personlig træner uddannelse?

Personlig træner pakke

Køb den samlede Personlig træner pakke og spar penge sammenlignet med hvis du skulle købe de to uddannelser enkeltvis.

Personlig træner uddannelsen er opdelt i to sammenhængende dele, hvor du starter med grunduddannelsen Anatomi & Fysiologi efterfulgt af den mere specialiserede Personlig træner uddannelse.

Følg os på de sociale medier